Gebiedsontwikkelaar AM en Linden Groep tekenen intentieovereenkomst met Intermaris voor aankoop sociale huurwoningen in Hoorn

Gebiedsontwikkelaar AM en Linden Groep hebben een intentie-overeenkomst getekend voor de verkoop van 14 sociale huurwoningen in de buurt De Stolptuin aan Intermaris. Het plan is onderdeel van de wijk Bangert & Oosterpolder in Hoorn. De woningen zijn bestemd voor starters en worden verhuurd in het sociale huursegment. In totaal komen er 94 woningen in De Stolptuin.

Tussen dorp en stad
De Stolptuin is een van de laatste te realiseren buurten van de wijk Bangert & Oosterpolder. Naast de veertien kleinere huurwoningen voor een- of tweepersoonshuishoudens van Intermaris komen in dit deelplan ook 80 koopwoningen. Hiervan worden 38 woningen in de vrije sector koop aangeboden, 28 woningen in het middeldure koopsegment en 14 in het lagere koopsegment. De oppervlaktes van de woningen variëren van 70 m2 tot en met 170 m2. De vrije sector woningen bestaan voor een deel uit  twee-onder-één-kapwoning en vrijstaande woningen. De vrijstaande woningen liggen aan het water, dat verbonden is met open vaarwater. De woningen zijn aardgasvrij en voldoen aan de eisen van Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

Het plan kenmerkt zich door een dorps karakter met een architectuur die een eigentijdse benadering van lokale en traditionele stijlen toont. Het ontwerp is afkomstig van Rietvink Architecten. De centrale groenstrook in de omliggende woongebieden is ook doorgezet door De Stolptuin en is voorzien van een grote hoeveelheid bomen. Er zijn verschillende wandelroutes en speelplekken gecreëerd voor recreatie en ontmoeting tussen bewoners.

Bangert en Oosterpolder
Het woongebied Bangert en Oosterpolder ligt aan de noordoostkant van het historische centrum van Hoorn. Dit gebied was eeuwenlang hét fruitteeltgebied van West-Friesland. Al enige jaren ontwikkelt de gemeente Hoorn in samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn B.V. dit gebied tot een bijzondere en gemoedelijke plek om te wonen. De ontwikkeling van Bangert en Oosterpolder startte ongeveer 20 jaar geleden en bestaat inmiddels uit verschillende (kleinere) wijken.  

Planning
De grondwerkzaamheden zijn gestart en er loopt een aanbesteding voor de realisatie van het plan. De verkoop van het plan start medio maart 2024. Naar verwachting kan na de zomer van 2024 worden gestart met de bouw.

De Stolptuin is een ontwikkeling van Exploitatiemaatschappij Westfriesland (een samenwerking van Linden Groep bv en AM bv).

Meer informatie over het plan is te vinden op https://destolptuin.nl/nl/.