Nieuws

BINNENKIJKEN: Huiskamer voor de buurt

Buurtgenoten Fred Bonte (69) en Lia Jasper (70) organiseren al jaren samen met medevrijwilligers activiteiten in de Huiskamer voor de buurt in Hoorn. Sinds een paar maanden kunnen ze, met hulp van woningcorporatie Intermaris, terecht in een nieuwe huiskamer. Het aantal bezoekers blijft maar groeien.

Binnenkijken Huiskamer Voor De Buurt Foto Chantal Spieard

Intermaris en gemeente willen extra woningen bijbouwen in Hoorn-Noord

Intermaris investeert in duurzame woningen voor nu en in de toekomst. In de buurten Noord van Noord en Hart van Noord is Intermaris van plan om de woningen te slopen en te vervangen door minimaal evenveel sociale huurwoningen. Woningen van goede kwaliteit, die zorgen voor meer wooncomfort, lagere energielasten en verbetering van de wijk. Door dit voornemen zijn de gemeente en Intermaris breder naar deze gebieden gaan kijken. 

Schermafbeelding 2024 07 11 163716

Geslaagde activiteitenmiddag in Betsy Perk

Bewegen is gezond. En samen bewegen is ook nog eens gezellig! Met deze uitspraken nodigden Intermaris, gemeente Hoorn en stichting Netwerk de bewoners van Betsy Perk én de omliggende complexen en straten uit voor een leuke middag met sportactiviteiten. Het was geslaagd, de bewoners genoten van samen sporten, spelletjes spelen, maar ook van lachen, eten en kletsen.

Betsy Perk Beweegmiddag

Intermaris en ToekomstGroep tekenen aanneemovereenkomst Blok14

Sociaal & Samen in Blok 14’, een uniek woonconcept voor huurders met een sociaal hart. Middenin het nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn, het Holenkwartier, realiseert Intermaris een nieuw woongebouw met 60 sociale huurappartementen. Dat doet zij niet alleen, maar samen met haar toekomstige bewoners. Deze week tekenden Intermaris en ToekomstGroep de aanneemovereenkomst.

IMG 2086

Eerste woningen Blok-2 Rijnstraat en omgeving aangesloten op warmtenet

De eerste van de 93 huurwoningen van woningbouwcorporatie Intermaris in de proeftuin Gasvrij in Blok-2 zijn afgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van SVP. Voor de zomervakantie van dit jaar zijn ook alle warmtenetleidingen in de straat door SVP aangelegd. Eind 2024 zijn alle huurwoningen en die van woningeigenaren in Blok-2 aangesloten op het warmtenet. Ondanks de overmatige regenval verloopt de aanleg van het leidingwerk in de straat vrijwel op schema.

Stadsverwarming Rivierenbuurt 6 TOP

Mannen met een hart van goud!

Dit zijn Cor en Jaap. Ze wonen in De Perelaar in Zwaag. Iedereen in het woon-zorgcomplex kent ze. Cor en Jaap staan namelijk voor iedereen klaar, zeven dagen in de week. “O ja, nu jij van Intermaris er toch bent, heb je al akkoord op de minivijver in de binnentuin? Dan kunnen we door!”

Cor En Jaap LR 5 DSF5957

“Kleurrijke geveltuintjes werken aanstekelijk”

Wat begon met een schoon pad voor de eigen deur, groeide uit tot een fleurige stoep langs meerdere woningen. De motor hierachter is Inder Jagger. Bij Intermaris worden wij hier heel blij van, net als de buren van Inder. Wij zochten hem thuis op, in de Hoornse Rondeelstraat. “Ik haal veel plezier uit de geveltuintjes. De complimenten maken het dubbel leuk!”

Intermaris Geveltuintjes Mail 5 DSF5552

180 collega’s doen vrijwilligerswerk met Intermaris DOET!

Op 28, 29 en 30 mei vond Intermaris DOET! plaats. Het was alweer de derde editie. Maar liefst 180 medewerkers van Intermaris zetten zich in bij allerlei organisaties en instanties. De activiteiten varieerden van schoonmaken tot samen wandelen. “Sommige ontmoetingen maakten zo veel indruk dat collega’s zich vanaf nu vaker inzetten als vrijwilliger. Dat is natuurlijk het mooist denkbare effect!”

Intermaris DOET! Philadelphia Zorg