Nieuws

Gemeente Hoorn en Intermaris verkennen gezamenlijke herontwikkeling deel Hoorn-Noord

Intermaris en de gemeente Hoorn verkennen samen de mogelijkheden voor extra woningbouw en herinrichting van de openbare ruimte in twee deelgebieden in Hoorn-Noord. Het initiatief bevindt zich in het beginstadium. Beide partijen vinden bewonersparticipatie belangrijk en horen graag in dit stadium al wat zij van de plannen vinden. Daarom nodigden zij omwonenden van de deelgebieden uit voor een informatiebijeenkomst.

Wat kunt u doen aan woonfraude?

Mensen die in en uit de woning lopen, busjes die op gekke tijden laden en lossen bij de woning of een buur die u al een tijdje niet heeft gezien? Dit zijn allemaal mogelijke tekens van woonfraude. Helaas hebben bewoners en Intermaris hier soms mee te maken. Wijkagenten Roland en Miranda en medewerker Leefbaarheid Emiel leggen uit wat woonfraude precies is en wat voor gevolgen het heeft. Wat zijn de tekens en wat kunt u eraan doen?

Gebiedsontwikkelaar AM en Linden Groep tekenen intentieovereenkomst met Intermaris voor aankoop sociale huurwoningen in Hoorn

Gebiedsontwikkelaar AM en Linden Groep hebben een intentie-overeenkomst getekend voor de verkoop van 14 sociale huurwoningen in de buurt De Stolptuin aan Intermaris. Het plan is onderdeel van de wijk Bangert & Oosterpolder in Hoorn. De woningen zijn bestemd voor starters en worden verhuurd in het sociale huursegment. In totaal komen er 94 woningen in De Stolptuin.

Feestelijke start warmtenet Hoorn

Op woensdag 1 november hebben de bestuurders van de gemeente Hoorn, Intermaris en HVC symbolisch hun handtekening gezet op een warmteleiding. Met deze ondertekening vierden ze de start én de verdere ontwikkeling van het warmtenet in Hoorn. Na de officiële ondertekening in de ochtend, werd deze mijlpaal ook gevierd met bewoners uit het centrumgebied van de Kersenboogerd. Daar is de aanleg van het warmtenet al gestart. Bewoners, ondernemers en bezoekers merken hier iets van. Ruim 50 geïnteresseerde bewoners kwamen langs om onder het genot van een kopje soep de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

De renovatie van flat D’ Grote Frank in Purmerend is klaar!

Na ruim een jaar hard werken is D’ Grote Frank weer als nieuw. Afgelopen donderdag vierden we dit samen met de bewoners en bouwbedrijf Hemubo. Het werd een prachtige herfstmiddag. Confetti waaide door de lucht. Het regende complimenten. Het sneeuwde poffertjessuiker. En de Grote Frank was het stralende middelpunt. Kortom, een feestje!

“Dit is duurzaam én lekker makkelijk!”

De actie ‘Het regent regentonnen’ is weer gestart. Iedereen die in Hoorn een woning van Intermaris huurt, kan een gratis regenton aanvragen. Zo lang de voorraad strekt natuurlijk. We organiseren deze actie alweer voor de derde keer. De vorige ronde behoorde Ingrid Tillema uit Zwaag tot de gelukkigen. “Dit is duurzaam én lekker makkelijk!”

Eén Westfriese aanpak om langer thuis wonen mogelijk te maken

De 7 gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties in West-Friesland gaan samenwerken om langer thuis wonen op een goede manier te kunnen (blijven) realiseren voor kwetsbare ouderen. Afspraken hierover zijn vastgelegd in het Westfries WoonZorgPact (WFWZP).

Feestelijke opening Huiskamer voor de buurt in Betsy Perk

Kersenboogerd is een Huiskamer voor de buurt rijker. Woensdag 27 september werd deze feestelijk geopend door bewoners en omwonenden van Betsy Perk. Zij onthulden het naambord. Voor de onthulling was er een woordje van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris en wethouder Karin Hakhoff van de gemeente Hoorn. Daarna brak het feest echt los met de ruim 100 buurtbewoners die rijen dik stonden te wachten om naar binnen te kunnen.