Energiekosten en besparen

De energieprijzen zijn heel hoog. Daarom willen wij u helpen om energie te besparen. Bekijk hier tips voor energiebesparing. Of bekijk onze winterfolder

Goed om te weten

Woont u in Purmerend en ontvangt u de eenmalige energietoeslag? Dan mag u tot € 175,- gratis energiebesparende producten bestellen. U kunt ook gratis advies krijgen van een energiecoach. Lees hier meer informatie.

Misschien kunt u een eenmalige energietoeslag krijgen

Huurders met een lager inkomen (tot 150% van de bijstandsnorm) kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dat gaat via de gemeente waar u woont. Elke gemeente regelt dit op hun eigen manier.

Woont u in Hoorn?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Woont u in Purmerend?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Woont u in Waterland?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Heeft u moeite om uw huur te betalen?

Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Veel gevraagd over Tips energiebesparing

Kan ik overstappen naar elektrisch koken?

Algemeen

Dat kan zeker! Neem gerust contact met ons op. We verwijderen de gasaansluiting in uw keuken en zorgen ervoor dat u een aansluiting krijgt om elektrisch te koken. Ook plaatsen we een nieuwe (fornuis)groep in de meterkast. Dit doen wij gratis!

Goed om te weten

  • We plaatsen altijd een twee-fase-aansluiting. Houd hiermee rekening bij het kopen van een (nieuwe) elektrische kookplaat of elektrisch fornuis.
  • De kosten voor een (nieuwe) elektrische kookplaat of elektrisch fornuis zijn voor uw eigen rekening.
  • Vervangen wij de keukens in uw straat of woongebouw omdat deze ouder zijn dan 20 jaar? Dan plaatsen we altijd een perilex-aansluiting. Daarmee heeft u de keuze om elektrisch of gasloos te koken.