Wonen in een woongebouw met koopwoningen

Huurt u een woning in een woongebouw waarin ook koopwoningen zijn? Dan noemen we dit een gemengd woongebouw of vve-woongebouw. Niet alle woningen zijn dan van Intermaris. Hierdoor zijn sommige dingen net even anders dan in een woongebouw met alleen sociale huurwoningen.

Elk gemengd woongebouw heeft een VvE

Dit is een Verenging van Eigenaren. Een VvE bestaat uit de eigenaren van de koopwoningen en Intermaris. Wij zijn namelijk eigenaar van de sociale huurwoningen. De VvE is er voor alle gezamenlijke zaken. Zoals verzekering, onderhoud, reparatie en schoonmaak. Iedereen, dus ook de bewoners, moet zich houden aan de afspraken.

Alle eigenaren beslissen samen

Wij beslissen dus niet alleen over het onderhoud van het woongebouw. De beslissingen worden genomen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Wij komen als eigenaar op voor wat het beste is voor u en Intermaris.

Geef het aan Intermaris door als er iets stuk is

Is het licht in een gemeenschappelijke ruimte stuk? Doet de buitendeur het niet meer? Of is er iets anders aan het woongebouw kapot? Geef dit dan aan ons door. Wij bespreken het met de andere eigenaren. Is er iets stuk in uw woning? Maak dan een reparatie-afspraak via de website.

De VvE regelt de werkzaamheden

Werkzaamheden, zoals onderhoud en schoonmaak van het woongebouw, regelt de VvE. Heeft u ideeën of klachten? Geef dit dan door aan ons. Wij bespreken dit met de andere eigenaren. Voor het onderhoud en de schoonmaak betaalt u servicekosten. Wij zorgen voor een goede afrekening van de servicekosten.

Veel gevraagd over Wonen in een woongebouw met koopwoningen

Wat kan ik doen bij glasschade?

Algemeen

Heeft u een glasverzekering?

  • Neem bij een ruitbreuk of een lek isolatieruit contact op met Glastotaal Beheer op telefoonnummer 0800 452 72 34.
  • Huurt u een VvE-woning? Bel dan met AON op telefoonnummer 0800 020 50 90, met Raetsheren van Orden op telefoonnummer 0800 020 50 50 of met Rivez op telefoonnummer 0800 88 93 686. Weet u niet bij welke glasverzekeraar u bent verzekerd? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten

  • Krassen of strepen op ruiten vallen niet onder de verzekering.
  • Lekke isolatieruiten vallen bij VvE-woningen niet onder de glasverzekering.

Heeft u geen glasverzekering?

Dan zijn de kosten voor het herstellen van de schade voor uw rekening. 

Wilt u een glasverzekering afsluiten? 

  • U kunt uw glas in uw inboedelverzekering meeverzekeren.
  • Maar u kunt ook via Intermaris een glasverzekering afsluiten voor € 1,20 per maand. Dit bedrag valt onder de servicekosten die u iedere maand in de huur betaalt. 

Ik huur een woning binnen een VvE en heb een reparatie. Waar en hoe meld ik dit?

Algemeen

Heeft u een reparatie in uw woning?

Maak snel en gemakkelijk zelf een reparatie-afspraak. Goed om te weten: in het OnderhoudsABC leest u wie welke reparatie uitvoert.

Heeft u een reparatie buiten uw woning?

Neem dan contact met ons op.